Doživite Istro!

24,90 €

za 2 osebi

+ 5 LOKALNIH

DOŽIVETIJ

vključenih v ceno

Ob nakupu Istrskega zajtrka prejmete brezplačno 5 doživetij

v slovenski Istri!

Kupone za doživetja prejmete ob nakupu Istrskega zajtrka.

ZELIŠČNI LABIRINT

Kupon velja za 2 odrasli osebi in 2 otroka.

Doživite Zeliščni raj slovenske Istre. Na zeliščni energijski učni poti se boste z domačini sprehodili do „kažete“ - hiške, kjer poteka parna destilacija zelišč. Najprej vas bo prevzel vonj po zeliščih, pristen in domač. Poskusili boste domač brinjevec, ki je prejel zlato priznanje, na pokušino pa bo tudi  katera od cvetnih vod oz. hidrolatov. Spoznajte sezonska tradicionalna istrska zelišča in njihovo uporabo, na poučnem izletu v neokrnjeni naravi odkrijte modrosti zeliščarstva.

041 378 797 Urban Posedi

Trsek 14, Marezige

OKUSI ISTRE

Kupon velja za 2 odrasli osebi in 2 otroka.

V starem mestnem jedru Kopra se nahaja butična trgovina Okusi Istre, ki združuje najboljše lokalne ponudnike. Že veste, zakaj je oljčno olje slovenske Istre tako dobro in zdravo? Potrebujete nasvet, kakšna avtohtona vina (malvazija, muškat in refošk) izbrati ob domačem siru in salami? Ob kakšni štoriji ali dveh boste skozi pripovedovanje domačinov in degustaciji spoznali okuse lokalnih proizvajalcev, zgodovino istrske gastronomije in njeno vpetost v kulturno dediščino Istre. 

040 329 539

Kidričeva ulica 36, Koper

SLADKI SLAP

Kupon velja za 2 odrasli osebi in 2 otroka.

Na ekološki kmetiji Marima so že več generacij zavezani k pridelavi sadja. Vodili vas bodo  skozi sadovnjak in oljčnik, spoznali boste zgodovino stare istrske vasice Trebeše in čudovito naravo z največjim flišnim slapom v Istri - slapom Stranice. Čarobno naravo  dopolnjuje omamen vonj suhega sadja, zlasti v sušilnici, kjer boste spoznali različne tehnike sušenja sadja. Suhemu kakiju ali jabolkam se zagotovo ne boste mogli upreti! 

041 904 693

Trebeše 24, Gračišče

VINO VERITAS

Kupon velja za 2 odrasli osebi in 2 otroka.

V vinski kleti Montis ohranjajo tradicijo pridelave vina, a hkrati uvajajo tudi nove tehnike ekološke pridelave in predelave grozdja. Obiščite klet, okusite žametne, sveže in pristne okuse ekološko pridelanih vin ter spoznajte male skrivnosti posestva, ki na domačih in mednarodnih tekmovanjih žanje uspehe s številnimi nagradami za kakovost. Izbranemu vinu pritiče izbrani istrski prigrizek. Zagotovo vas bo očaralo tudi njihovo edinstveno čokoladno vino. 

051 334 352

Montinjan 7, Marezige

PANORAMA NAVDIHA

Kupon velja za 2 odrasli osebi.

Koper je eno najprepoznavnejših mest slovenske Istre, njegov kulturno zgodovinski pomen nakazuje že njegovo ime, ki pomeni prvi v Istri  (Capo d‘Istria). Zlasti beneška republika Serenissima je v staremu mestnemu jedru pustila neizbrisen pečat.  Na glavnem, Titovem trgu, se lahko povzpnete po 204 stopnicah na vrh nekdanjega mestnega obrambnega stolpa iz 12. stoletja, ki je v 15. stoletju postal zvonik. Vsakdo, ki se povzpne do vrha, je nagrajen z dotikom neba in pogledom na skrite kotičke Kopra, ki jih z ulic ni mogoče videti. 

05 6646403

Titov trg, Koper

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram
  • YouTube - Black Circle