Okusi Lokalno

Okusite izbrane lokalne produkte višje kakovosti; spoznajte gastronomsko dediščino slovenske Istre in podprite majhne proizvajalce!  

Doživi Lokalno

Vključeno v Istrski zajtrk prejmete 5 lokalnih doživetij s katerimi boste spoznali domačine in lokalne znamenitosti ter doživeli nekaj NOVEGA!

Kupuj lokalno

Odnesite domov spomin iz slovenske Istre zase ali za svoje najbližnje! Izberite produkte preverjene kakovosti in okusite Mediteran pri vas doma! 

Produkt Istrski zajtrk so na osnovi ideje delovne mentorice Mateje Hrvatin Kozlovič pomagali razviti študenti štirih fakultet Univerze na Primorskem: Fakultete za management, Fakultete za vede o zdravstvu, Fakultete za turistične študije – Turistice in Fakulteta za dizajn, skupaj s pedagoški mentorji v okviru razpisa Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017 in Po kreativni poti do znanja 2017–2020 Javnega štipendijskega, razvojnega in preživninskega sklada RS.  Izvajana sta projekta  Razvoj kulinaričnega produkta Istrski zajtrk in Lansiranje kulinaričnega produkta Istrski zajtrk na trg. Financirala sta jih Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter republika Slovenija, in sicer Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.